عیب یابی لباسشویی دوو

اگر از ماشین لباسشویی دوو استفاده می‌کنید و به تازگی با مشکلاتی مواجه شده‌اید تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید. در این مقاله یکسری از ایرادات رایج ماشین لباسشویی دوو را به همراه عیب‌یابی آن به شما آموزش خواهیم داد.
نمایندگی تعمیرات دوو در قم - تعمیر یخچال ماشین لباسشویی و ظرفشویی
فهرست محتوا

ماشین لباسشویی دوو با سابقه درخشان خود در تولید لوازم خانگی، به یکی از محبوب‌ترین برندها در میان ایرانیان تبدیل شده است. اما ممکن است مانند هر دستگاه دیگری، گاهی دچار مشکلاتی شود که نیاز به عیب یابی و تعمیر داشته باشد. در این مقاله، با شما همراه خواهیم بود تا با گام‌های ساده و در برخی موارد بدون نیاز به تعمیرکار، مشکلات رایج ماشین لباسشویی دوو را حل کنیم.

مراحل عیب یابی ماشین لباسشویی دوو

فرقی نمی‌کند که با مشکلاتی مانند روشن نشدن، نچرخیدن دیگ، عدم تخلیه آب، یا سر و صدای زیاد لباسشویی خود مواجه باشید، در این مقاله راه‌حل‌های گام به گام و کاربردی را برای رفع عیب و تعمیر لباسشویی دوو به شما ارائه خواهیم داد. پس با ما همراه باشید تا با دانش و آگاهی، به یاری لباسشویی خود بشتابید و عمر مفید آن را افزایش دهیم.

در این مقاله چه می‌خوانیم؟

1- معرفی رایج‌ترین مشکلات لباسشویی دوو
2- عیب یابی گام به گام مشکلات رایج
3- ارائه راه حل‌های کاربردی برای تعمیر
4- معرفی ابزارهای مورد نیاز برای عیب یابی و تعمیر

تشخیص مشکل لباسشویی دوو

همانطور که می‌دانید، قلب تپنده ماشین لباسشویی دوو، تایمر کامپیوتری آن است که مانند یک پردازنده مرکزی، تمام مدارهای مختلف دستگاه را هدایت می‌کند. از مدار تخلیه که وظیفه رهاسازی آب کثیف را بر عهده دارد تا مدار حرارت که گرمای آب ورودی به ماشین لباسشویی را کنترل می‌کند.

اما گاهی اوقات ممکن است در این مدارها، اختلالی رخ دهد و لباسشویی شما را با چالش روبرو کند. در این شرایط، عیب یابی دقیق و گام به گام، کلید حل مشکل خواهد بود.

ایرادات رایج لباسشویی دوو

برای عیب یابی لباسشویی دوو لازم است که ایرادات رایج آن را نیز بشناسید. در ادامه لیستی از مشکلات و ایرادات کلی ماشین لباسشویی دوو را ذکر می‌کنیم که به کمک آن می‌توانید دلیل خرابی دستگاه خود را تشخیص دهید. همچنین اگر ساکن استان قم باشید می‌توانید با نمایندگی لباسشویی دوو در قم تماس بگیرید تا ایراد دستگاه شما به صورت حضوری و در محل رفع شود.

1- روشن نشدن ماشین لباسشویی دوو

روشن نشدن ماشین لباسشویی دوو، کابوسی است که هر کاربری ممکن است روزی با آن روبرو شود. اما نگران نباشید! در ادامه به شما کمک می‌کنیم تا با گام‌های ساده، عیب یابی و تعمیر لباسشویی خود را انجام دهید.

دلایل احتمالی روشن نشدن ماشین لباسشویی دوو به شرح زیر است:

مشکل در برق

1- ابتدا مطمئن شوید که برق در کل خانه قطع نشده باشد. جعبه تقسیم و فیوز مربوطه را چک کنید.
2- در گام دوم از سالم بودن پریز و اتصال صحیح دوشاخه یا محافظ برق مطمئن شوید.
3- اتصالات و سیم کشی داخلی دستگاه را از نظر پارگی، خوردگی و یا اتصالی بررسی کنید. البته اگر آشنایی کافی و مهارت فنی ندارید، به هیچ عنوان خودتان این کار را انجام ندهید. علاوه بر امکان آسیب رساندن بیشتر به دستگاه ممکن است آسیب جانی را نیز به همراه داشته باشد.

مشکل در سوئیچ درب

1- با باز و بسته کردن درب، عملکرد صحیح سوئیچ را بررسی کنید. اگر سوییچ درب لباسشویی دوو مشکل داشته باشد، امکان دارد که دلیل روشن نشدن دستگاه همین مورد باشد.
2- اتصالات سوئیچ درب را از نظر شل بودن و یا آسیب دیدگی بررسی کنید. گاهی اوقات بر اثر استفاده دراز مدت، ضربه و یا فرسودگی ممکن است که این قسمت آسیب ببیند.

مشکل در تایمر

خرابی تایمر مکانیکی یا دیجیتال یکی از دلایلی است که می‌تواند باعث روشن نشدن لباسشویی شود.

مشکل در موتور

1- یکی از شایع‌ترین دلایلی که منجر به این مشکل می‌شود سوختن سیم پیچ موتور است. تعمیر این قسمت تنها باید توسط نمایندگی دوو یا افردا متخصص انجام شود.
2- ذغال موتور: فرسودگی ذغال موتور می‌تواند باعث نقص در عملکرد آن شود.

2- دلیل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی دوو

از دیگر مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوید، تخلیه نشدن آب داخل لباسشویی است. برای عیب یابی این مشکل ماشین لباسشویی دوو می‌توانید موارد زیر را بررسی کنید:

مسدود شدن فیلتر تخلیه

1- عموما تجمع پرز لباس، سکه، دکمه و یا اشیاء دیگر می‌تواند مسیر تخلیه لباسشویی را مسدود کند. ابتدا این موارد را بررسی کنید. اگر چنین مشکلی وجود داشت، آن را برطرف کنید و مجددا لباسشویی را روشن کنید و تست کنید.
2- جرم و رسوب: رسوبات آب به مرور زمان می‌توانند در فیلتر جمع شده و مانع از تخلیه آن شوند. بروز این مشکل در مناطقی که آب شهری دارای املاح یا رسوبات بالاست، کاملا طبیعی است. به سادگی می‌توانید این مشکل را بررسی و رفع کنید.

مشکل در پمپ تخلیه

سوختن پمپ یا انسداد پروانه پمپ نیز از دیگر مواردی است که باعث عدم تخلیه آب در ماشین لباسشویی دوو می‌شود. اگر با بررسی موارد بالا به نتیجه نرسیدید، برای عیب یابی این مورد لازم است که از یک تکنسین متخصص کمک بخواهید.

مشکل در شلنگ تخلیه

پیچ خوردگی، خم شدن، پارگی یا نشتی شلنگ تخلیه نیز می‌تواند باعث این مشکل شود. برای بررسی این مورد کافیست که لباسشویی را کمی جلو بکشید و شلنگ خروجی آن را بررسی کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که چیزی مسیر خروجی آب ماشین لباسشویی را مسدود نکرده باشد.

مشکل در برد الکترونیکی

آخرین موردی که می‌تواند باعث خالی نشدن آب لباسشویی دوو شود، ایراد در برد الکترونیکی است. نقص در برنامه برد یا خرابی قطعاتی مانند رله و یا تریستور روی برد می‌تواند این مشکل را ایجاد کند. البته تعمیر برد یک کار کاملا تخصصی است و توصیه می‌شود که حتما برای تعمیر برد لباسشویی، به نمایندگی دوو مراجعه کنید.

3- صدای غیر طبیعی لباسشویی دوو

هر یک از موارد زیر می‌تواند که باعث به وجود آمدن صدای زیاد و غیر طبیعی در ماشین لباسشویی دوو شود. تک به تک این موارد را بررسی کنید تا بتوانید دلیل اصلی سر و صدای زیاد لباسشویی را پیدا کنید:

مشکل در بلبرینگ‌ها و کاسه نمد

1- فرسودگی بلبرینگ‌ها و کاسه نمد، می‌تواند باعث ایجاد صدای ساییدگی و یا لرزش در حین کار دستگاه شود.
2- ورود جسم خارجی به داخل بلبرینگ‌ها نیز می‌تواند باعث ایجاد صدای تق تق و یا گیر کردن دیگ شود.

مشکل در کمک فنرها

1- یکی دیگر از رایج‌ترین ایرادات در ماشین لباسشویی‌های دوو، ضعیف شدن و یا شکستن کمک فنرهاست. شکستگی کمک فنرها می‌تواند باعث ایجاد صدای لرزش و یا تکان خوردن دیگ در حین کار دستگاه شود. البته برای می‌توانید در این مقاله به طور کامل علت لرزش ماشین لباسشویی را مطالعه کنید.
2- جایگیری نامناسب کمک فنرها نیز می‌تواند باعث ایجاد صدای زیاد شود. این صدا به دلیل برخورد دیگ به بدنه دستگاه است.

مشکل در تسمه موتور

1- شل شدن تسمه موتور می‌تواند باعث ایجاد صدای جیرجیر در حین کار دستگاه شود. یکی از مراحل عیب یابی ماشین لباسشویی دوو، تشخیص نوع صدایی است که تولید می‌کند.
پارگی: پارگی تسمه موتور می‌تواند باعث ایجاد صدای تق تق و یا عدم چرخش دیگ شود. اگر ماشین در حین کار با صدایی شبیه به کوبِش همراه است، می‌تواند به دلیل پارگی تسمه باشد.

مشکل در موتور

1- یکی دیگر از مشکلاتی که باعث ایجاد صدای زیاد در لباسشویی دوو می‌شود، فرسودگی یاتاقان‌های موتور است. این خرابی باعث ایجاد صدای زوزه و یا لرزش در حین کار دستگاه می‌شود.
2- فرسودگی ذغال موتور نیز می‌تواند باعث ایجاد صدای تق تق و یا کاهش قدرت موتور شود.

مشکل در پمپ تخلیه

1- انسداد پروانه پمپ تخلیه توسط اشیاء خارجی می‌تواند باعث ایجاد صدای تق تق و یا لرزش در حین تخلیه آب لباسشویی شود.
2- خرابی پمپ تخلیه می‌تواند باعث ایجاد صدای زوزه و یا لرزش در حین تخلیه آب توسط ماشین لباسشویی دوو شود. عیب یابی این مورد لازم است که توسط کارشناس انجام گردد.

4- عدم آبگیری ماشین لباسشویی دوو

از دیگر مشکلاتی که در عیب یابی لباسشویی دوو عموما به چشم می‌خورد، عدم آبگیری ماشین لباسشویی است. ممکن است که دستگاه روشن شود و تا مرحله انتخاب برنامه شستشو هم پیش بروید، اما مراحل آبگیری و شروع به کار شستشو آغاز نشود. این مشکل می‌تواند بنا به دلایل زیر باشد:

مشکل در شیر ورودی آب

1- شاید ساده‌ترین دلیل، بسته بودن شیر ورودی آب باشد. البته این مورد عموما در مواردی همچون اسباب کشی و جابجایی رخ می‌دهد. اگر به تازگی به جای جدید منتقل شده‌اید، این امکان وجود دارد که خودتان یا شخصی که لباسشویی را نصب کرده، فراموش کند که شیر آب را باز کند. به سادگی این مورد را می‌توانید بررسی کنید.
2- خرابی و یا نقص در شیر ورودی آب هم می‌تواند مانع از ورود آب به دستگاه شود. برای اینکه مطمئن شوید این مشکل وجود ندارد، شلنگی که از شیر آب به لباسشویی متصل می‌شود را جدا کنید و بررسی کنید که آیا خروجی آب فشار کافی را دارد یا خیر. البته لازم است که این کار را برای هر دو شیر آب سرد و گرم انجام دهید.

مشکل در شیلنگ‌های ورودی آب

1- پیچ خوردگی و یا خم شدن شیلنگ‌های ورودی می‌تواند جریان آب را مسدود کند. همچنین گاهی اوقات ممکن است که لباسشویی را بیش از حد ممکن به دیوار چسبانده باشید و باعث فشار آوردن به شلنگ شده باشد.
2- انسداد شیلنگ‌ها توسط رسوبات و یا جرم می‌تواند مانع از ورود آب به دستگاه شود. برای اینکه از این مورد مطمئن شوید، لباسشویی را از دیوار کمی فاصله دهید و شلنگ‌های ورودی آب سرد و گرم را جدا کنید. سپس بررسی کنید که آیا ورودی شلنگ‌ها مسدود است یا خیر. اگر شلنگ‌ها جرم یا پوسیدگی دارند می‌توانید آنها را تعویض کنید. البته اگر مشکل فقط جرم گرفتی باشد کافیست که با یک جسم خارجی، درون شلنگ را تمیز کنید.

مشکل در شیر برقی

1- خرابی و یا نقص در شیر برقی لباسشویی دوو می‌تواند مانع از ورود آب به دیگ شود. البته این مورد را تنها در صورتی می‌توانید خودتان بررسی کنید که مهارت فنی کافی داشته باشید.
2- اتصالات و سیم کشی شیر برقی را از نظر شل بودن و یا آسیب دیدگی بررسی کنید.

مشکل در برد الکترونیکی

یکی دیگر از رایج‌ترین مشکلاتی که در عیب یابی ماشین لباسشویی دوو به چشم می‌خورد، خرابی برد الکترونیکی است. در صورتی که خود برد یا قطعات وابسته به آن آسیب دیده باشند، این امکان وجود دارد که آبگیری انجام نشود.

5- ماشین لباسشویی دوو لباس ها را خشک نمی کند

خشک نکردن لباس‌ها در ماشین لباسشویی دوو گاهی اوقات می‌تواند یک دلیل جدی داشته باشد و گاهی اوقات نیز با یک عیب یابی ساده می‌توانیم این مشکل را برطرف کنیم. در زیر تمام مشکلات و راه حل‌های برطرف کردن این مشکل در لباسشویی دوو را توضیح خواهیم داد.

انتخاب برنامه نامناسب

لباسشویی دوو دارای چندین برنامه برای شستشو می‌باشد. اگر برنامه‌های شستشوی ماشین لباسشویی را به خوبی نشناسید ممکن است که با انتخاب یک برنامه شستشو اشتباه با این مشکل مواجه شوید. بعضی از برنامه‌های شستشو دارای تنظیم خشک کن نیستند.

مشکل در فیلتر پمپ تخلیه

یکی از مراحل خشک کردن لباس پس از شستشو، تخلیه کامل آب است. زمانی که فیلتر پمپ تخلیه دچار خرابی یا انسداد شده باشد، لباسشویی نمی‌تواند مرحله خشک کردن را به درستی انجام دهد.

مشکل در برد الکترونیکی

همانطور که در ابتدا هم گفتیم، برد الکترونیکی مهمترین قسمت یک ماشین لباسشویی است. خیلی از مشکلاتی که در لباسشویی رخ می‌دهد، می‌تواند به دلیل خرابی این برد باشد. دقت کنید که تعمیر برد را فقط باید به مراکز و نمایندگی‌های تعمیر مجاز بسپارید.

مطالب مرتبط:

تعمیر لباسشویی پاکشوما در قم

6- عیب یابی نچرخیدن لباسشویی دوو

نچرخیدن لباسشویی دوو می‌تواند بخاطر یکی از دلایل زیر باشد:

1- مشکل در برق ورودی
2- مشکل در بلبرینگ‌ها
3- مشکل در برد الکترونیکی

کلام پایانی

مواردی که در این مقاله گفتیم مربوط به عیب یابی لباسشویی دوو و تعمیر ماشین لباس در منزل است. اما دقت کنید که تنها برخی از موارد را خودتان می‌توانید انجام دهید. ولی در برخی موارد که ذکر کردیم، ضروری است که حتما از یک تکنسین فنی درخواست کنید که مشکل را برطرف کند. در غیر این صورت ممکن است که لباسشویی شما با مشکلات بیشتری مواجه شود.

البته اگر لباسشویی خود را به تازگی خریداری کرده‌اید و با یکی از موارد فوق مواجه شدید، لازم است که حتما مشکل را با دفتر گارانتی و پشتیبانی دوو مطرح کنید. موارد را فوق تنها در صورتی بررسی کنید که دستگاه فاقد گارانتی است. در شرایط گارانتی حتی نصب دستگاه و برخی تغییرات جزیی نیز بهتر است توسط گارانتی انجام شود تا با مشکلات آتی مواجه نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *